Ditt nye deg starter her!

Randi Vassbotn Norheim

Klinisk ernæringsfysiolog

Om du er i starten på din livsstilsendring eller har jobbet med å endre kostholdet over lang tid, så har du kommet til riktig plass.

Bare det at du har kommet hit, forteller meg at du har et ønske om å ta vare på deg selv!

Jeg hjelper deg gjennom digitale konsultasjoner, eller på kontoret mitt over en rykende varm kopp kaffe.

Kostveiledning

Kostveiledning på nett eller ansikt til ansikt

Online kurs

Lett fordøyelige webkurs for deg!

Konsultentjenester

Ernæringsfaglig hjelp til din bedrift eller organisasjon

 

Foredrag

Book meg for inspirerende foredrag eller workshop!

 

Jeg vil inspirere så mange som mulig – men mest deg!

Et kosthold i balanse er kostholdet akkurat du trenger for å være frisk, uten at det blir ekstremt eller vanskelig. Uten bruk av dyre kosttilskudd, krevende dietter eller fasting. Fordi vanlig mat er bra nok, særlig når man vet hvordan dette skal settes sammen! Følg meg på Instagram eller Facebook for enkel inspirasjon!

Hva er en klinisk ernæringsfysiolog?

En Kef er autorisert helsepersonell som undersøker, diagnostiserer og veileder innen ernæringsrelaterte tilstander. Dette gjelder både forebygging og behandling av tilstander som blant annet påvirker kroppens omsetning og behov for næringsstoffer. 

En klinisk ernæringsfysiolog kan ha pasienter på sykehus eller privat, forske eller behandle sykdommer eller jobbe innen matutvikling.  

Som klinisk ernæringsfysiolog, har jeg master i klinisk ernæring ved Medisinsk Fakultet på Universitetet i Oslo. Det vil si at jeg har fulgt legenes utdannelse de første årene, for deretter å spesialisere meg innen helse og mat på ernæringsinstituttet, mens legene fokuserte på helse og medisin. En tredje gruppe i samme utdanningsklasse er tannleger, og mange kaller en klinisk ernæringsfysiolog for matlege, magelege eller ernæringslege.

Slapp og sliten. Hvordan kan du hjelpe meg?

Ved å se kostholdet ditt får jeg vite om du spiser den maten som gir grunnlaget for en frisk kropp. En mangel på vitaminer eller jern kan gjøre deg slapp og sliten, men pass på –for mye er heller ikke bra, og kan også gjøre deg slapp og uvel! Ved min hjelp finner vi sammen balansen for at akkurat du får i deg de riktige matvarene uten at det blir vanskelig eller komplisert.

 

Hvem kan en klinisk ernæringsfysiolog hjelpe?

Personer som trenger livsstilsendring:
• diabetes type 1 og 2
• hjerte-karsykdommer
• høyt kolesterol
• undervekt eller overvekt

Personer som har spesielle behov ved matinntak:
• mage- og tarmsykdom (cøliaki, MC, UC, IBS)
• matallergi og intoleranser
• vitamin og/eller mineralmangel
• kreft
• reumatisme
• sondeernæring og behov for næringsdrikk
• eldre, gravide, barn og unge

Og ikke minst, mer diffuse «vondter»:
• vondt i magen/forstoppelse
• lite energi, slapp og sliten

Hva foregår i en konsultasjon?

En typisk konsultasjon hos meg starter med å bli kjent med deg. Hele deg – både helsen din, livssituasjon din og dine muligheter for å gjøre gode endringer som kan føre til en bedre helse, om du skulle trenge det.

I fysiske konsultasjoner har jeg mulighet til å måle ditt helsemessige utgangspunkt, slik at vi kan følge med på hvilke endringer som skjer underveis.  Verdier jeg ofte ser på er vitamin- og mineralstatus, muskelmasse, liv/hofte-ratio eller vekt.

Jeg må endre kosthold – hvor begynner jeg?

Her. Hos meg. Ved å ta kontakt i dag 🙂

Matfordeg-metoden er bygget rundt vanlig, sunn norsk mat, faglig ekspertise og livsstilsendring. Du finner ingen slankekurer eller Yo-Yo dietter hos meg. En livsstilsendring som er i balanse kan vare livet ut!

Kan dere tilby smakfulle og tilpassede matoppskrifter?

I utgangspunktet jobber ikke en klinisk ernæringsfysiolog i stor grad med å lage mat, eller sette sammen oppskrifter eller dietter som skal følges en kort periode. Min filosofi er at med god kunnskap om ernæring vil man kunne sette sammen sitt eget kosthold på en sunn måte, som du kan følge gjennom hele livet –ikke bare en kort periode. Når det er sagt må du gjerne følge meg på Instagram eller Facebook for å få inspirasjon til ukomplisert, god mat, ettersom jeg er veldig glad i å lage mat på privaten.

Kontortid på Klinikk Barcode

Klinikk Barcode er et nytt, moderne og tverrfaglig medisinsk senter lokalisert i hjertet av Barcode i Oslo. ​På senteret jobber jeg tett med andre spesialister innen helse. Bestill time i dag, uten behov for henvisning.

Torsdager kl 8.00-16.00.

Online konsultasjoner:
Har du behov for timer utover torsdager, eller du ikke bor i Oslo, sitter i karantene eller ikke ønsker å reise i disse dager? Bestill online veiledning hos meg. Digitale løsninger er enkle måter å jobbe sammen med deg for å få et bedre kosthold.

Kostveiledning på telefon eller video for deg som ikke har anledning til å komme til Klinikk Barcode! Digitale løsninger er enkle måter å jobbe sammen med deg for å få et bedre kosthold. Bestill time idag!